Kami Di MUDAH.MY

Thursday, September 14, 2017

SOLD!! #12/9/2017 - AR2TECH WHEEL BALANCER MODEL 212 - DIMAS TAYAR KUANTAN


Baging, masih dalam daerah Kuantan. Walaupun berjiran dengan Cherating. Tapi Baging tidak femes seperti Cherating. Cherating ada Club Med. Cherating ada resort dan pantai yang cantik. Cherating ada ombak besar, boleh main surfing macam mat saleh kat obersea. Cherating ada santuari penyu.
.
Baging lokasi nya terletak diantara Cherating dengan Kuantan Port. Kalau setahun dua lepas, Kuantan terkenal dengan perlombongan bauksit secara besar besaran sehingga Kuantan digelar Kuantan Darul Bauksit atau Planet Marikh oleh netizen di alam maya. Sekitar Kuantan Port terdapat banyak stock pile bauksit.
.
Pada masa itu, jumlah lori tanah yang beroperasi di kawasan sekitar sangat tinggi. Sebuah lori sehari memang akan mengejar trip sebanyak mungkin. Kalau sehari 20 trip, bayangkan keadaan tayar lori tersebut.
.
Dimas Tayar yang dimiliki oleh Abam Cu mendapat tempias rezeki hasil lambakan lori bauksit ni. Permintaan tayar lori sangat tinggi setiap bulan. Pekerja tak menang tangan. Tokey sendiri pun kena turun padang.
.
Sekarang ni, bauksit dah dihentikan perlombongan. Lori lori yang dulu banyak sudah tidak semeriah dulu. Abam Cu sebagai tokey yang cekap tidak mudah menyerah kalah. Kini Dimas Tayar tidak hanya fokus kepada lori sahaja. Abam Cu besarkan ruang lingkup bisnes kepada tayar kereta dan tayar 4x4 pula. Tayar lori masih ada. On call pun Abam Cu pergi. Lori pancit atau pecah tayar kat mana pun Abam Cu cover. Rezeki Allah ta'ala.
.
Atas dasar memperkembangkan lagi bisnes Dimas Tayar. Abam Cu meng'upgrade' mesin penimbang yang sedia ada dengan Mesin Balancer AR2TECH MODEL 212 dari AERY TYRE MOTORSPORT. Balancer kereta dan 4x4. Single phase 240V. Satu pilihan yang bijak.
.
Kini penduduk di sekitar kawasan Baging dan Cherating tidak perlu ke Kuantan atau Kemaman untuk mendapatkan servis tayar. Dimas Tayar sedia memberi servis yang terbaik untuk anda.
.
Tayar lori ada.
Tayar kereta ada.
Tayar 4x4 ada.
Minyak hitam ada.
Servis macam macam ada.
.
"Insha Allah servis terbaik kita bagi dengan harga berpatutan. Pandai keccek wi sajo" kata Abam Cu..huhu
.
DIMAS TAYAR
+60 16-986 2366
Abam Cu
.
.
==================
.
.
Untuk dapatkan Mesin Tayar Hebat
.
AERY TYRE MOTORSPORT
.
H/p :016-980 9246
Blog : aerytyre.blogspot.com
Instagram : aerystrategytrading

No comments:

Post a Comment